Selasa, 30 Disember 2014

Apa yang Anda Perlu Tahu Mengenai Terapi Urut

Apa yang perlu anda tahu tentang terapi urut? Juga selain daripada itu dapat membantu melegakan sakit otot, beberapa yang lain perkara-perkara seperti apakah jenis-jenis yang berbeza, apakah risiko-risiko, jika terdapat apa-apa kesan sampingan dan sama ada atau tidak ia perlu menggantikan perubatan konvensional.

Sebagai permulaan, terdapat lebih daripada 10 jenis yang digunakan setakat ini. Beberapa contoh ini termasuk refleksologi, shiatsu, urutan belakang, Thai, batu panas, tisu yang mendalam, aromaterapi dan Sweden. 

Terdapat hanya beberapa risiko serius yang berkaitan dengan terapi urut dan ini boleh dielakkan jika anda mengambil langkah berjaga-jaga. Perkara yang terbaik untuk dilakukan adalah untuk berunding dengan doktor anda untuk melihat jika ia adalah selamat untuk anda untuk melihat tukang urut. 

Pesakit yang mempunyai syarat-syarat berikut tidak perlu menjalani terapi urut. Ini termasuk trombosis vena yang mendalam yang berlaku menjadi darah beku dalam vena yang mendalam, biasanya di kaki, gangguan pendarahan atau mengambil ubat darah-penipisan seperti warfarin, pembuluh darah rosak dan lemah tulang dari osteoporosis, patah baru-baru ini, atau kanser . 

Anda juga perlu mendapatkan urutan (bergantung pada syarat dan kondisi) jika anda mempunyai demam, mempunyai kecederaan terbuka, telah didiagnosis dengan tumor, mempunyai saraf yang rosak, mempunyai jangkitan atau keradangan akut. Syarat-syarat tertentu juga boleh menjadi berbahaya jika anda membuat keputusan untuk mendapatkan urutan. Ini termasuk kehamilan, kanser, kulit rapuh, masalah jantung, dermatomyositis dan sejarah penyalahgunaan fizikal. 

Terdapat kesan sampingan tertentu yang berkaitan dengan terapi urut. Ini termasuk sakit sementara atau tidak selesa, lebam, bengkak dan sensitiviti atau alahan kepada minyak urut. 

Terapi urut tidak boleh digunakan sebagai pengganti untuk rawatan perubatan biasa. Jika doktor anda memberitahu anda bahawa anda boleh berjumpa dengan pakar, melakukan kajian mengenai orang itu. 

Anda perlu memeriksa kelayakan atau lesen mereka, tahun pengalaman dan latihan. Jika anda memerlukan terapi urut untuk membantu menyembuhkan keadaan perubatan, mengetahui terlebih dahulu jika mereka telah latihan khusus dalam bidang ini. 

Ia tidak akan menjejaskan juga bertanya jika mereka menggunakan amalan CAM lain selain terapi urut untuk membantu pesakit-pesakit mereka. Beberapa contoh di antaranya adalah penggunaan herba dan memerlukan pesakit untuk pergi pada diet khas. 

Jika semua diperlukan, maka ini adalah masa yang anda mengetahui berapa banyak rawatan yang diperlukan, kos dan jika ini akan dilindungi oleh insurans anda. Dalam kebanyakan kes, ini tidak akan dihormati. Sesetengah orang mungkin meminta ujian sepuluh minit percuma untuk melihat bagaimana mereka melaksanakan. 

Sebahagian daripada kriteria perlu termasuk memberikan anda privasi apabila anda menukar pakaian, ia meliputi badan anda untuk kehormatan dan kehangatan, berinteraksi secara verbal dan tidak verbal sebelum memulakan sesi, bahagian badan yang anda mahu diberi penekanan yang lebih, meminta maklum balas tentang bagaimana mereka lakukan dan menempatkan permintaan untuk tekanan kurang atau lebih sengit. 

Bahagian terbaik tentang terapi urut adalah bahawa ia boleh memberikan kelegaan tanpa perlu menelan ubat pembunuh kesakitan dan mengetahui beberapa fakta tentang ia adalah baik supaya anda tahu apa yang anda mendapat diri anda ke dalam sebaik sahaja anda melawat tempat itu. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai ini dengan melakukan penyelidikan yang tidak buruk walaupun anda hanya pergi untuk satu sesi untuk melegakan beberapa tekanan atau sakit dan tidak perlu untuk melawat kerana keadaan perubatan.

0 ulasan: