Selasa, 30 Disember 2014

Apa Itu Urutan Korporat (Corporate Massage)

Terapi Urutan Korporat
Kebanyakan syarikat, perniagaan kecil, dan majlis perbandaran telah menemui dan mengiktiraf bahawa terapi urut adalah salah satu kaedah yang dapat menjaga kebajikan dan kualiti produktiviti mereka. Ia diakui kerana faedah kos yang rendah serta membantu untuk menarik dan mengekalkan kakitangan yang berkualiti dan membantu mereka mencapai prestasi puncak. Ia adalah jelas untuk melihat mengapa lebih 500 syarikat terkemuka menawarkan urut sebagai sebahagian daripada program faedah pekerja mereka.

Beberapa syarikat terbesar di negara ini telah menemui terapi urut untuk mengurangkan sakit kepala, ketegangan belakang dan keletihan sejak menawarkan terapi urut sebagai manfaat kepada pekerja mereka. Selain itu, ia dapat dilihat apabila terdapat peningkatan dalam kebolehan penyelesaian masalah dan bersemangat tinggi.

Beberapa faedah yang menawarkan terapi urut untuk pekerja anda termasuk:
 ü  Mengurangkan tekanan
 ü  Menurunkan ketidakhadiran
 ü  Meningkatkan penghargaan syarikat kepada pekerja
 ü  Mengurangkan tekanan darah
 ü  Meningkatan keseronokan bekerja dan semangat pekerja

Tekanan didalam kerja (On-the- job- stress) adalah satu perkara yang sering berlaku kepada semua organisasi. Perubahan dalam struktur korporat, pertumbuhan syarikat yang pesat, projek-projek besar dan daya saing harian dalam syarikat adalah antara penyumbang kepada belakunya tekanan didalam kerja. Ancaman fizikal seperti carpal tunne syndrome, keletihan, selesema dan penyakit-penyakit lain mudah merebak dalam persekitaran kerja anda.
Terapi urut telah terbukti mengikut aliran masa untuk mengurangkan tekanan yang berkaitan dengan pekerjaan dan membina imuniti terhadap pelbagai penyakit, dan syarikat-syarikat yang menawarkan faedah urut kepada pekerja mereka bukan sahaja mempunyai pekerja lebih bahagia tetapi pekerja sihat yang berasa dihargai, dan seterusnya mencapai kecemerlangan dalam pekerjaan mereka.

  • Urutan Korporat dilakukan tanpa minyak dan tidak perlu menanggalkan pakaian sepenuhnya sama ada di stesen kerja anda atau kawasan pejabat yang lebih tenang jika anda suka.
  • Kami mempunyai pelbagai kemudahan terapi urut korporat sedia untuk memenuhi keperluan anda dan juga sumber-sumber tambahan sekiranya berlaku penyakit atau keadaan-keadaan yang tidak dapat diramalkan.
  • Kami tidak boleh menjadi pilihan yang paling murah tetapi pelanggan kami telah menyatakan bahawa perkhidmatan urut korporat kami adalah yang terbaik yang mereka alami.
  • Hasrat kami ialah untuk memberi inspirasi, motivasi dan menyegarkan semula kakitangan anda, menyediakan pemikiran yang lebih jelas dan kreatif serta meningkatkan produktiviti keseluruhan.

0 ulasan: